Voordelen beweegbare bodem

Een beweegbare bodem in  uw zwembad laten installeren bezorgt u vele voordelen. Voorop staat dat er meer rendement uit het wateroppervlak wordt gehaald en dat het zwembad interessant is voor diverse doelgroepen. Doordat er meer mogelijkheid is voor diverse activiteiten in het zwembad, zal dat zorgen voor meer inkomsten. Waarom dat zo is? Er kan bijvoorbeeld Aqua Zumba worden georganiseerd aan de ene kant van het bad, waarvoor tickets in de meeste gevallen wat duurder zijn dan voor algemene activiteiten die ook zonder beweegbare vloer kunnen worden aangeboden. Aan de andere kant van het zwembad, waar de bodem op een andere diepte staat ingesteld kunnen er baantjes worden getrokken. Hiervoor liggen de ticketprijzen meestal weer iets lager.

Dagprogramma met een beweegbare bodem

Met een beweegbare bodem kan de waterdiepte worden ingesteld op verschillende hoogtes, zodat het zwembad op één dag interessant is voor verschillende specifieke doelgroepen. Zo kunt u het bad ’s morgens bijvoorbeeld instellen op twee meter diep, zodat er baantjes kunnen worden getrokken en ’s middags op 1,40 meter waardoor het mogelijk is om een aqua Zumba les te geven. Nog later op de dag kan het bad op vijftig centimeter worden gezet, zodat er zwemles kan worden gegeven aan kinderen. Dit resulteert in meer bezoekers, omdat elke doelgroep eigen interesses heeft in verschillende activiteiten. En uiteraard, hoe meer bezoekers, hoe meer inkomsten.

Gebruiksvriendelijk systeem

Het systeem van de installaties van Variopool zijn zeer gebruiksvriendelijk voor het zwembadpersoneel. Het werkt geheel automatisch en de waterdiepte kan in enkele minuten worden aangepast. Bij het aanpassen van de diepte-instellingen komt geen mankracht te pas.

Voordelen van een beweegbare bodem op een rij;

  • Er kunnen meerdere doelgroepen op hetzelfde moment in één bassin hun activiteit uitvoeren;
  • Er kan alert worden gereageerd op trends die zich in het zwembad afspelen;
  • Er is minder wateroppervlak nodig voor diverse activiteiten;
  • Het zwembad heeft een langere levensduur;
  • Er wordt bespaart op energiekosten;
  • De bodem is flexibel te programmeren;
  • Er kunnen meer inkomsten uit het zwembad worden gehaald met een beweegbare bodem;
  • Voordelen beweegbare bodem zijn direct te merken in bezoekersaantallen;
  • De multifunctionele beweegbare vloer in het zwembad kan worden gebruikt voor eindeloos veel doeleinden;
  • Als het zwembadcomplex ’s avonds is gesloten voor bezoekers, kan de zwembadbodem worden gebruikt als energiebesparende afdekking. De bodem zorgt er voor dat het zwembad zo weinig mogelijk warmte verliest.