Beweegbare zwembadbodem

Creëer meer mogelijkheden met een beweegbare zwembadbodem voor een openbaar zwembad of voor uw privézwembad. Variopool ontwikkelde een innovatief systeem dat het mogelijk maakt om meer rendement uit het zwembad te halen. Door het installeren van een beweegbare zwembadvloer is het mogelijk om meer doelgroepen gebruik te laten maken van het zwembad. Zo kunnen reguliere zwemmers hun baantjes trekken terwijl er in een ander deel van het zwembad, als de vloer hoger wordt ingesteld, ook andere doelgroepen zoals bijvoorbeeld kinderen gebruik maken van hetzelfde bad omdat hun voeten de beweegbare zwembadbodem kunnen raken. Een beweegbare bodem kan namelijk op elke gewenste diepte worden ingesteld. Variopool heeft vele voorbeelden om dit te laten zien. Een ander voorbeeld, als we de bodem instellen op een hoogte van ongeveer 10 centimeter, kunnen kinderen erop spelen of wennen aan water. We hebben voorbeelden dat er zelfs een spelletje watervoetbal gespeeld kan worden of Aquafit fietsen op geplaatst kunnen worden. Er is nog veel meer mogelijk met het gebruik van een beweegbare vloer in een zwembad.

Wat is een beweegbare zwembadbodem?

Het unieke aan ons systeem is dat onze beweegbare zwembadbodems een zwevend concept hebben. Of dit nu om een beweegbare bodem gaat voor een publiek zwembad of voor een privézwembad. In combinatie met een roestvrijstalen frame en een hydraulisch systeem bieden wij een zeer duurzame vloer. Daarnaast resulteert dit in eenvoudig onderhoud, u hoeft hiervoor het zwembad niet te legen. Onze ingenieurs ontwikkelden dit technische systeem dat voldoet aan alle hoge veiligheidsnormen over de hele wereld.

Elk project is maatwerk en heeft zijn eigen persoonlijke touch. Een ingenieur maakt vooraf een berekening om aan al uw eisen te voldoen. Bij een privézwembad kunt u zelfs uw eigen afwerking voor de toplaag kiezen zodat het één geheel wordt met de ruimte waarvoor deze gebruikt gaat worden. Onze beweegbare zwembadbodems en trappen kunnen in alle maten, vormen en dieptes gemaakt worden. Wij beschikken over een eigen installatieteam en werken over de hele wereld.

Meeste gestelde vragen over een beweegbare zwembadbodem.

De prijs is afhankelijk van de wensen van de klant, het type en de lengte van het zwembad, of de speciale wensen voor een project. Bij Variopool investeren we in moderne technieken en unieke oplossingen. We bieden een drijvend systeem aan met vele extra voordelen. De beste manier om u een eerlijke kostprijs te geven, is via een offerte. We helpen u daar graag mee.

De bodem van het bassin zelf kan op de gebruikelijke manier worden schoongemaakt met behulp van een stofzuiger op waterstofbasis. Lees het volledige artikel over het schoonmaken onder de vloer.

Via het bedieningspaneel wordt dit geactiveerd, en de cilinder trekt de vloer via roestvrijstalen kabels naar de gewenste diepte. Lees het volledige artikel over het gebruik van de beweegbare bodem.

Het effect van een therapiezwembad wat ingezet wordt voor herstel van een patiënt, beter bekend als hydrotherapie, wordt wijd erkend in de medische wereld. De installatie van beweegbare vloeren en scheidingswanden in therapiezwembaden is onmisbaar voor het bereiken van maximale resultaten. Een therapiezwembad met een beweegbare vloer van Variopool heeft ook grote voordelen voor de therapeut, omdat hij/zij de patiënt gemakkelijk in het water kan laten zakken, met of zonder rolstoel. Dit ontlast de therapeut ook van de last om minder kracht te hoeven gebruiken om de patiënt in het water te behandelen.

Bekijk ook onze website over hydrotherapie-oplossingen.

Beweegbare zwembadbodems voor residentiële, commerciële of openbare zwembaden

Elk project is uniek, en dat geldt ook voor elk verplaatsbaar zwembad. Voor een woning ontwerpen we een vloer die voldoet aan de gestelde eisen ervoor. Het zal duidelijk zijn dat er andere eisen zijn voor een zwembadvloer in een openbaar zwembad dan voor een verplaatsbare vloer in een particuliere woning of resort. Het unieke aan een verplaatsbare vloer voor uw privézwembad is dat we deze kunnen laten opgaan in de omgeving. In zeer korte tijd kunt u een binnenplaats veranderen in een zwembad dat ook absoluut veilig is voor kleine kinderen om in te zwemmen. We kunnen de bovenste laag van de vloer afwerken in elke gewenste uitstraling, zodat deze één wordt met de omgeving. Zien is geloven!

Veilig, zeker en kostenbesparend

Er zijn meer voordelen van Variopool en Holland Aqua Sight verplaatsbare vloeren. Ten eerste zijn ze volkomen veilig voor iedereen die ze wil gebruiken. Zelfs wanneer de vloer in de hoogste positie staat, is het niet mogelijk om klem te komen zitten. Een ander bijkomend voordeel is wanneer de vloer in de hoogste positie staat. Je kunt erop lopen of feesten en mensen weten zelfs niet dat ze op deze verplaatsbare vloer staan. Het houdt ook vuil uit het water en de watertemperatuur koelt minder af. Dat bespaart ook op kosten. Dus geen zorgen. We hebben deze soorten vloeren geïnstalleerd in grote resorts, spa’s en hotels.

Zwembad met twee verschillende temperaturen

Nog een innovatie van Variopool is een zwembad met twee verschillende temperaturen. We doen dit door gebruik te maken van een speciale isolatiewand. Zodra deze wand wordt opgevouwen, kan een deel van het zwembad in temperatuur worden verhoogd. Dit is een uitkomst voor kleine kinderen en senioren. Lees het volledige verhaal over deze unieke innovatie voor zwembaden.

Kortom, dit is de verplaatsbare vloer van de volgende generatie die u wilt hebben in uw zwembad. Zijn er nog vragen over? Stel ze gerust.