Beweegbare zwembadbodem

Creëer meer mogelijkheden met een beweegbare zwembadbodem voor een openbaar zwembad of voor uw privézwembad. Variopool ontwikkelde een innovatief systeem dat het mogelijk maakt om meer rendement uit het zwembad te halen. Door het installeren van een beweegbare zwembadvloer is het mogelijk om meer doelgroepen gebruik te laten maken van het zwembad. Zo kunnen reguliere zwemmers hun baantjes trekken terwijl er in een ander deel van het zwembad, als de vloer hoger wordt ingesteld, ook andere doelgroepen zoals bijvoorbeeld kinderen gebruik maken van hetzelfde bad omdat hun voeten de beweegbare zwembadbodem kunnen raken. Een beweegbare bodem kan namelijk op elke gewenste diepte worden ingesteld. Variopool heeft vele voorbeelden om dit te laten zien. Een ander voorbeeld, als we de bodem instellen op een hoogte van ongeveer 10 centimeter, kunnen kinderen erop spelen of wennen aan water. We hebben voorbeelden dat er zelfs een spelletje watervoetbal gespeeld kan worden of Aquafit fietsen op geplaatst kunnen worden. Er is nog veel meer mogelijk met het gebruik van een beweegbare vloer in een zwembad.

Wat is een beweegbare zwembadbodem?

Het unieke aan ons systeem is dat onze beweegbare zwembadbodems een zwevend concept hebben. Of dit nu om een beweegbare bodem gaat voor een publiek zwembad of voor een privézwembad. In combinatie met een roestvrijstalen frame en een hydraulisch systeem bieden wij een zeer duurzame vloer. Daarnaast resulteert dit in eenvoudig onderhoud, u hoeft hiervoor het zwembad niet te legen. Onze ingenieurs ontwikkelden dit technische systeem dat voldoet aan alle hoge veiligheidsnormen over de hele wereld.

Elk project is maatwerk en heeft zijn eigen persoonlijke touch. Een ingenieur maakt vooraf een berekening om aan al uw eisen te voldoen. Bij een privézwembad kunt u zelfs uw eigen afwerking voor de toplaag kiezen zodat het één geheel wordt met de ruimte waarvoor deze gebruikt gaat worden. Onze beweegbare zwembadbodems en trappen kunnen in alle maten, vormen en dieptes gemaakt worden. Wij beschikken over een eigen installatieteam en werken over de hele wereld.

FAQ

De prijs van een beweegbare zwembadbodem hangt onder andere af van de wensen van de klant, het type beweegbare bodem en het formaat van het zwembad. Wij investeren in moderne technieken, innovaties en unieke oplossingen. Wij bieden een drijvend systeem met vele extra voordelen waarover we u graag informeren. Vraag bij ons een offerte aan voor een indicatie van de prijs of maak een afspraak met één van onze Internationale Account Managers.

Onder de beweegbare bodem kan op de gebruikelijke manier worden schoongemaakt met een waterstofzuiger. Lees het volledige artikel over schoonmaken onder de vloer.

Via een bedieningspaneel op het perron wordt het systeem geactiveerd, waarna de cilinder de beweegbare bodem via roestvrijstalen kabels naar de gewenste diepte trekt. Tijdens het laten zakken of stijgen van de bodem is er een duidelijk audiosignaal hoorbaar. Lees het volledige artikel over het gebruik van de beweegbare vloer.

Het effect van een therapiezwembad, beter bekend als Hydrotherapie, wordt in de medische wereld algemeen erkend. De installatie van beweegbare zwembadbodems en schotten in therapiebaden is onmisbaar voor het bereiken van maximale resultaten. Een therapiebad met een Variopool beweegbare bodem heeft ook voor de therapeut grote voordelen, omdat hij/zij de patiënt gemakkelijk in het water kan laten zakken. Met of zonder rolstoel. Dit ontlast de therapeut ook, omdat hij minder kracht hoeft te gebruiken om de patiënt in het water te behandelen.

Bekijk ook onze website over Hydrotherapie oplossingen.

Beweegbare zwembadbodem voor residentiële, commerciële of openbare zwembaden

Elk project is uniek en dus ook elke beweegbare zwembadbodem. Het mag duidelijk zijn dat de eisen voor een beweegbare bodem voor een woning anders zijn dan die voor een publiek zwembad. Door onze ruime ervaring weten onze engineers precies waar ze op moeten letten en zullen zij zelf ook met een gedegen advies komen tijdens de eerste gesprekken.

Het unieke van een beweegbare zwembadbodem voor uw privézwembad is dat wij deze volledig kunnen laten opgaan in de omgeving. In zeer korte tijd verandert u een binnenplaats in een zwembad dat ook voor kleine kinderen absoluut veilig is om in te zwemmen. Wij kunnen de toplaag (het gedeelte dat u ziet) van de bodem in elke gewenste look afwerken zodat hij één wordt met de omgeving. Zien is geloven!

Veiligheid en kostenbesparende zwembadbodem

Er zijn meer voordelen aan de beweegbare zwembadbodems van Variopool en Holland Aqua Sight. Ten eerste zijn ze volkomen veilig voor iedereen die ze wil gebruiken. Zelfs als de beweegbare zwembadbodem in de hoogste stand staat, is het niet mogelijk om bekneld te raken. Een ander bijkomend voordeel is wanneer de vloer in de hoogste stand staat, u er gewoon op kan lopen of feesten. De mensen hebben dan niet eens door dat ze zich op deze beweegbare bodem bevinden. Ook houdt de bodem vuil uit het water en koelt de watertemperatuur minder af. Dat scheelt ook weer in de kosten. Dus geen zorgen. Wij hebben dit soort bodems geïnstalleerd in grote resorts, kuuroorden en hotels.

Zwembad met twee verschillende watertemperaturen

Een andere innovatie van Variopool is een zwembad met twee verschillende watertemperaturen. Dit doen we door gebruik te maken van een speciale isolatiewand. Zodra deze wand wordt opgeklapt, kan een deel van het zwembad tot zo’n 5 graden in temperatuur worden verhoogd. Dit is een uitkomst voor kleine kinderen en senioren. Lees het hele verhaal over deze unieke innovatie voor zwembaden.

Kortom, wij leveren de volgende generatie beweegbare zwembadbodems die u in uw zwembad wilt hebben. Heeft u nog vragen? Stel ze gerust.