Schoonmaken onder een beweegbare zwembadbodem

Eén van de vragen die wij regelmatig krijgen is hoe men schoon kan maken onder een beweegbare zwembadbodem. Dit is nodig om bijvoorbeeld vuil, haar en huidvetten te verwijderen. Hoog tijd om hier een artikel aan te wijden en antwoord te geven op die vraag. Hoewel de Variopool beweegbare bodem zelf ongevoelig is voor verontreinigingen, zal het bassin onder de beweegbare bodem uit hygiënisch oogpunt regelmatig schoongemaakt dienen te worden. Het schoonmaken van het bassin onder de beweegbare bodem is eenvoudig uit te voeren.

De bassinbodem zelf kan op deze gebruikelijke wijze met behulp van een waterstofzuiger schoongemaakt worden. Middels een nachtstand, waarmee de meeste Variopool beweegbare bodems uitgerust zijn, komt de beweegbare bodem ca. 5 cm boven het water uit. Er kan op de beweegbare bodem gestapt en gelopen worden om verontreinigingen zoals bijvoorbeeld kauwgum te verwijderen.

Reinigen zonder dat het zwembad leeg hoeft

Een belangrijk voordeel van een beweegbare Variopool beweegbare bodem is dat zowel voor het uitvoeren van het periodieke, als complete onderhoud bij vervangen van onderdelen, het bassin volledig gevuld kan blijven. Hiermee blijven hoge kosten voor het legen, vullen, verwarmen en de bijbehorende derving van exploitatiekosten van het bad bespaard. Periodiek onderhoud aan de beweegbare bodem houdt in dat jaarlijks een inspectie van de vloerdelen en aan slijtage onderhevige delen zoals de kabels, kabelschijven, kopbalk rubber en afdichtingen wordt uitgevoerd. Dit wordt vakkundig gedaan door onze service en onderhoudsafdeling (link)

Variopool biedt Service en Onderhoud van haar beweegbare bodems aan in de vorm van een onderhoudscontract met 24-uurs storingsservice. In dit contract is jaarlijkse inspectie/onderhoud met reinigen onder en boven de beweegbare bodem inbegrepen.

Watercirculatie verbetert de kwaliteit van het zwembadwater

Als in een zwembad sprake is van stilstaand water, en dus niet ververst wordt, is het dus mogelijk dat deze niet voldoet aan de hygiënevoorschriften. Omdat er in de baden van onze klanten een beweegbare bodem aanwezig is, is het heel belangrijk dit goed te controleren. Door een ingenieus en nieuwe vinding hebben onze engineers dit perfect kunnen oplossen; een waterinlaatsysteem.