Veel kennis en ervaring van zwembaden

Dit is onze collega John. Hij is een van de Internationale Accountmanagers bij Variopool. Als je vragen hebt over zwembaden en hun toepassingen, kun je bij John Gielesen terecht. Hij heeft al 15 jaar ervaring bij Variopool en heeft uitgebreide ervaring opgedaan in zowel nationale als internationale projecten. Hij reist de hele wereld over, van het mooie Oudkarspel tot Zuid-Korea en Japan. John houdt van uitdagingen en krijgt er genoeg. In de branche is hij een gewaardeerd man met veel kennis. Hij deelt graag meer over zijn werk bij Variopool.

Veel geleerd over de zwembadbranche en de spelers

John begint: “In de 15 jaar dat ik nu als Internationaal Accountmanager werk bij Variopool, heb ik veel ervaring opgedaan in deze branche en is onze referentielijst aanzienlijk uitgebreid met prachtige nationale en internationale projecten waar ik aan heb mogen bijdragen. Mijn huidige regio-indeling omvat Nederland, waar ik samen met mijn collega René Everts werk en Scandinavië, waar ik verkoop en technische ondersteuning bied aan ons eigen verkoopkantoor in Polen, Hongkong, Zuid-Korea en Japan. Een prachtige mix van interessante landen die mij veel mogelijkheden biedt.

Maar er zijn altijd nog enkele landen waar Variopool geen installaties in bedrijf heeft, en dit zijn juist de mooiste uitdagingen voor een Account Manager. Het meest uitdagende traject hiervan is het vinden van de noodzakelijke lokale partners om succesvol zaken te kunnen doen. Het vinden van de juiste partners is cruciaal, en dit kwam onder andere op mijn pad ongeveer 2 jaar geleden in het land van de rijzende zon, Japan. Door eerst grondig onderzoek te doen naar onze mogelijkheden en kansen met dit team, ben ik deze weg ingeslagen, wat nu twee jaar later zeer succesvol blijkt te zijn.

Grote en kleinere projecten waar veel kennis voor nodig is

De gewenste technische configuratie die de gebruikers voor ogen hadden, konden wij naar volle tevredenheid vervullen. Omdat onze installaties technisch zeer compact zijn, eenvoudig te bedienen, vele configuratiemogelijkheden bieden en daarbij operationeel zeer betrouwbaar zijn, werd het al snel duidelijk dat er snel geschakeld moest worden vanwege een gepland bezoek aan ons hoofdkantoor in Oudkarspel. Tijdens dit 5-daagse bezoek werd het mij duidelijk dat de toekomstige klant in Japan zeer hoge eisen stelt aan de materialen van het product en de bedrijfszekerheid ervan, maar ook aan onze organisatie. Gezien Variopool al vele nationale en internationale projecten heeft gerealiseerd, zoals de Olympische Spelen in Atlanta 1996, Londen 2012, Parijs 2024 (in voorbereiding), de European Games, Asian Games en de World Games, kwam deze opgedane kennis goed van pas.

Bij projecten van dit kaliber aan de andere kant van de wereld is het onderdeel service en onderhoud een bijzonder belangrijke en onmisbare schakel van het verkooptraject. Ook hier dien je van alle facetten op de hoogte te zijn, met name van de lokale werkwijze en eisen, voordat we uiteindelijk succesvol zaken kunnen doen in Japan. In deze twee projecten waar Variopool de leveringen gaat uitvoeren, gaat het om Olympische zwembadafmetingen van 50 meter, 10 banen configuraties (25 meter), waarbij de grootste afmetingen van de beweegbare zwembadbodem 25 x 25 meter zullen zijn met een maximale waterdiepte van 3.0 meter en een verticale keerwand van 25 x 2.5 meter met een hoogte van 3.5 meter op de 25mtr positie.

Deze interessante projecten en grote afmetingen van onderdelen zijn zeker zeer uitdagende mechanical engineering trajecten op het hoogste niveau. Onze producten moeten altijd voldoen aan de hoogst mogelijke toleranties, omdat zwemmers worden afgerekend op één duizendste van een seconde tot winnaar of navolgende. Met alle ervaringen van de afgelopen vijftien jaar dat ik werkzaam ben als Internationaal Account Manager bij dit mooie Nederlandse bedrijf, blijft het mij inspireren om samen met mijn collega’s nieuwe producten te ontwikkelen, uit te rollen en nieuwe kansen te benutten.

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op; wij staan u graag ter dienst.

John-Gielesen