Variopool opnieuw sponsor Red je vriendje

Dat Variopool het belang inziet van goed kunnen zwemmen mag duidelijk zijn. We zijn tenslotte nauw verbonden met de zwembadbranche. Daarom hebben we opnieuw besloten om sponsor te worden van het programma ‘red je vriendje’.

‘Red je vriendje’ programma in de Hoornse Vaart

Over het algemeen kunnen de meeste kinderen in groep 5 van de basisschool zwemmen (zwemdiploma A, B en eventueel C). Dat moet ook wel in ons waterrijke land. Helaas betekent een zwemdiploma niet dat er geen ongelukken meer gebeuren. Steeds vaker horen we in het nieuws dat kinderen in de problemen komen in de zee door een mui, te water raken met een fiets of door het ijs zakken. Maar wat doe je als je in zo een benarde situatie komt? En hoe red je bijvoorbeeld je vriendje? Alkmaar Sport biedt, samen met haar partners, het Red je Vriendje programma gratis aan alle kinderen van de groepen 5 t/m 8 aan.

De kinderen leren diverse survivaltechnieken waaronder ‘natte’ en ‘droge’ reddingen. Wat moet je doen als jij en je vriendje onverhoeds te water raken? Er zijn 4 onderdelen. Elk onderdeel duurt zo’n 20 min. Het programma is voor kinderen van de basisschool in de groepen 5, 6, 7 en 8 en wordt gegeven in het 25-meterbad en/of 50-meterbad. Het programma is bedoeld voor kinderen die in bezit zijn van een A-diploma.

Meer weten over dit programma? Klik dan even door naar de website van Alkmaar Sport.