Zwembad S&R Olympia, Brugge, België

Opgeleverd 2024

Omdat het zwembad Rozebroeken in Gent (BE) dat Variopool heeft gerealiseerd een groot succes is, wordt er op het moment in Brugge gewerkt aan een kopie van dit zwembad. Het is een typisch project dat gebruik maakt van de vele opties en mogelijkheden die Variopool biedt. Zwembad S&R Olympia omvat onder andere een topsportbad van 50 x 25 meter met tien banen van vijftig meter lang. Samen met opdrachtgever Lotec B.V. heeft Variopool er voor gezorgd dat zwembad S&R Olympia in Brugge interessant is voor vele doelgroepen en verschillende activiteiten.

DRIEDELIGE VERTICALE KEERWAND

Als de wedstrijdzwemmers plaatsmaken voor recreatieve waterliefhebbers beroep worden gedaan op de twee beweegbare bodems en de driedelige verticaal verplaatsbare keerwand. De beweegbare zwembad vloer zorgt ervoor dat er op één moment meerdere activiteiten kunnen plaatsvinden in het zwembad. Zo kunnen er aan de ene kant van het zwembad kinderen spelen of kunnen er zwemlessen worden gegeven en aan de andere kant van het zwembad kan er bijvoorbeeld een les aquajogging worden georganiseerd.

S&R Group

S&R Group ontwerpt, bouwt en exploiteert multifunctionele sport- en recreatiecentra door middel van samenwerkingen met onder andere gemeenten. Zij zorgen voor aantrekkelijke en betaalbare zwembaden en sportcomplexen met een totaal aanbod voor iedereen.