Zwembad Rozebroeken, Gent, België

Opgeleverd 2024

Eind 2011 heeft het zwembadcomplex in Gent (BE) haar deuren geopend. Het project omvat onder andere een topsportbad van 50 x 25 meter met tien banen van vijftig meter lang waarbij je tot drie meter diep kan duiken. Samen met de opdrachtgever heeft Variopool er voor gezorgd dat het zwembad interessant is voor diverse doelgroepen en alle denkbare activiteiten.

BEWEEGBARE BODEM EN VERTICALE KEERWAND

Als de wedstrijdzwemmers plaatsmaken voor recreatieve waterliefhebbers kan er een beroep worden gedaan op de twee beweegbare bodems inclusief een driedelige verticaal verplaatsbare keerwand die Variopool in het zwembad heeft geïnstalleerd. De dieptes van de twee bodems kunnen eenvoudig los van elkaar worden aangepast. Door de combinatie van de beweegbare zwembad vloer met de verticale keerwand ontstaan er vele mogelijkheden; zo kan het middelste gedeelte van de keerwand 1,40 meter onder waterniveau geplaatst worden, waardoor er in de lengte van het middenstuk van het bad baantjes van vijftig meter kunnen worden gezwommen.

Diversiteit aan bezoekers

De diversiteit aan mogelijkheden die het zwembad heeft, stelt het zwemparadijs in Gent in staat om een grote variëteit aan bezoekers te trekken. In de meest ‘optimale’ stand kunnen er in het zwembad drie vijftig meter banen worden getrokken, zeven vijfentwintig meter banen en zeven tweeëntwintig meter banen. Een andere mogelijkheid is dat er in de korte banen kinderen spelen of zwemles krijgen en er aan de andere kant een les aquajogging wordt georganiseerd, waarbij er gebruik wordt gemaakt van de twee beweegbare bodems. In de overige banen kunnen lange baantjes worden getrokken.

Groot succes

Omdat het project in Gent een groot succes is wordt er in Brugge gewerkt aan een kopie van dit zwembad. Het is een typisch project dat gebruik maakt van de vele opties die Variopool biedt. Door de verscheidenheid van zowel baddieptes als -lengtes is het zwembad multifunctioneel inzetbaar voor een groot publiek en dat maakt dit tot een allround kampioen!