Zwembad Aquatopia in Aalst geopend

Opgeleverd 2021

In het Belgische Aalst hebben de monteurs van Variopool in oktober de laatste hand gelegd aan de installatie van meerdere objecten in dit gloednieuwe zwembad. De naam van het zwembad is Aquatopia en is een ontwerp van Slangen en Koenis architecten. Aquatopia klinkt als een plek waar je moet geweest zijn. Met deze catchy naam hopen we om zwemmers van over heel België aan te trekken en te concurreren met andere zwembaden in onze regio en daarbuiten.

Zowel Ilse Uyttersprot als haar vader Raymond, speelden een grote rol in de geschiedenis van het Aalsterse zwembad. Daarom is een blijvend eerbetoon hier op zijn plaats. Het huldigingsbord van het huidige zwembad wordt geplaatst naast het nieuwe huldigingsbord. Daarnaast wordt het 25×35-meterbad vernoemd naar Ilse Uyttersprot en het 50-meterbad zal de naam dragen van haar vader, Raymond Uyttersprot.

Meerdere Variopool producten in Aquatopia

Er zijn in dit zwembad twee beweegbare zwembadbodems geïnstalleerd. De formaten van deze bodems zijn 25×21 meter en 25×12,5 meter. Dit heeft voor het zwembad grote voordelen. Verder is er in het wedstrijdbad een verticale keerwand aangebracht waarbij het bad in twee gedeeltes opgedeeld kan worden zodat er meerdere activiteiten tegelijk plaats kunnen vinden. De complete zwembadinrichting is ook geïnstalleerd door onze monteurs waarbij o.a. gedacht moet worden aan trappen, drijflijnen en doorvoersystemen.

Voor de veiligheid onder water is een Angeleye anti-drenkelingensysteem aangebracht. Dit systeem zorgt voor een wakend oog onder het wateroppervlakte. Het hele project hebben wij uitgevoerd met behulp van onze partners van Waterfly, Orka, Hellebrekers en WVL-betonboringen.