Zoutwater zwembad met beweegbare bodem in Blankenberge

Opgeleverd 2024

Bepaalde projecten vergen een verhoogde mate van aandacht, en het project in Blankenberge (België) is er één van dien aard. Het nieuwe sportcomplex genaamd De Sportdoze opent op 27 april 2024 zijn deuren voor het publiek. Sportfaciliteiten, een receptiebalie, zwembad, cafetaria en administratieve kantoren vinden dan onderdak binnen één gebouw. Als Variopool hebben wij gedurende ruim twee jaar intern aan dit project gewerkt, daar we voor deze opdracht specifiek materiaal moesten aanwenden voor onze beweegbare zwembadbodem. Dit vanwege het feit dat het zwembad zou worden gevuld met zout water. Aldus beschikt Blankenberge over het enige overdekte zeewaterzwembad in België.

Daarnaast werd de montage grotendeels uitgevoerd tijdens het natte montageproces, wat een uitdagend aspect van het geheel vormde. Onze monteurs hebben vrijwel allemaal een bijdrage geleverd aan dit bijzondere, doch prachtige project, en verdienen daarom zeker een lovenswaardige vermelding.

Zout- en Zoetwater in het Zwembad

Het 25-meterbad met acht banen en een beweegbare bodem van 20,5 bij 7,5 meter met een klep van 3,3 meter, wordt gevuld met zeewater. Dit biedt een ideale omgeving voor zwemclubs, individuele zwemmers en recreatieve zwemmers. Naast dit sportbad zijn er ook nog een kinderbad, een nieuw peuterbad, een whirlpool en een glijbaan aanwezig. Deze recreatieve baden en het instructiebad worden gevuld met zoet water, waarbij een trap is geïnstalleerd die de gehele breedte van het bad beslaat. Het water in dit bad is echter wel behandeld met chloor, zoals gebruikelijk in reguliere zwembaden.