Winchester Sport and Leisure Park project opgeleverd

In Winchester is een groot allround sportcentrum gebouwd, daarvan is ongeveer de helft ingericht als zwembad, in de rest kunnen zaalsporten worden beoefend en er is een gedeelte ingericht als sportschool. Variopool heeft daar twee beweegbare bodems, een verticale keerwand en een mindervalide platform gemonteerd. We zijn eind vorige jaar gestart met de droge montage en het zwembad is eind mei 2021 in gebruik genomen.

State-of-the-art zwembad in Winchester

Wij hebben dit project uitgevoerd in opdracht van Willmott Dixon voor het Winchester Sport & Leisure Park. Dit state-of-the-art nieuwe vrijetijdscentrum is ontworpen door LA architects en beschikt over een 50m 8-baans zwembad, een instructiebad (20 x 10 meter), en een waterzone waar kinderen aan water kunnen wennen. Variopool B.V. heeft de beweegbare zwembadbodems en keerwand technologie geleverd voor dit gloednieuwe centrum.

Het 50 meter wedstrijdbad is voorzien van een Variopool B.V beweegbare zwembadvloer (23,5 x 19 meter) en een 19 meter kantelbare keerwand. Het instructiebad is voorzien van een beweegbare vloer van 20 x 10 meter inclusief diverse toegankelijkheids- accessoires zoals een geïntegreerde trappenset en een rolstoeltoegankelijk liftplateau. Onze beweegbare vloertechnologie zal een enorme positieve impact hebben op de functionaliteit en de bruikbaarheid van deze zwembaden. De beweegbare vloeren en schotten stellen de zwembadexploitant Iedereen Actief – SLM in staat om een verscheidenheid aan programma’s/lessen te plannen voor iedereen binnen de lokale gemeenschap. Wanneer de zwembaden niet in gebruik zijn en de vloeren op dekniveau worden gezet zal dit ook het energieverbruik van deze zwembaden aanzienlijk verlagen.

Bekijk een nieuwsartikel via deze website.