Vita Krokodiel Middelkerke met interactieve zwembadbodem

Opgeleverd 2021

Variopool staat voor innovaties. Zo proberen we onszelf en onze producten naar een hoger plan te tillen. In dit project hebben we met succes ons nieuwste paradepaardje mogen installeren; een interactieve beweegbare zwembadbodem! We noemen dit product ‘AreaH20’. Op de beweegbare bodem kunnen diverse spellen gespeeld worden door middel van haarscherpe projectie. De spellen die gebruikt worden ‘reageren’ op de bewegingen van de spelers!

Innovatieve beweegbare zwembadvloer

Het gloednieuwe sportcomplex in het Belgische Middelkerke is een complex welke naast een zwembad ook uitgerust is met een aparte sporthal, fitnessmogelijkheden en horeca. Dit is naar een ontwerp van Slangen en Koenis Architecten. Het zwembad heeft 6 zwembanen en een constante temperatuur van 27 graden. Het naastgelegen instructiebad heeft een temperatuur van 31 graden. Beide baden zijn uitgerust met een beweegbare zwembadbodem wat de mogelijkheden van het bad doet toenemen. Er is nu meer mogelijk en kunnen er meerdere doelgroepen tegelijk terecht in het mooie zwembad. De beweegbare bodem in het wedstrijdbad heeft een afmeting van 25×5 meter met klep en die in het doelgroepenbad heeft een afmeting van 12×10 meter.

Wat dit zwembad verder uniek maakt, is dat dit het eerste zwembad is waar gebruik gemaakt wordt van de Variopool interactieve zwembadbodem. Boven het instructiebad is een high-end projector geplaatst die vanaf de zijkant van het bad de diverse spelen kan projecteren op het wateroppervlakte. Deze spellen zijn leuk en uitdagend voor jong en oud en geven het zwembad een unieke extra feature. Bij gebruik van deze spellen wordt de beweegbare bodem bijna op de hoogste stand gezet zodat de deelnemers eenvoudiger door het water kunnen lopen waardoor de spellen reageren op de bewegingen van de deelnemers. Tijdens het spelen zijn er geluidseffecten te horen die aansluiten op het gekozen spel.

Modern zwembad met veel mogelijkheden

Daarnaast is er ook een recreatielandschap voor de allerkleinsten met een kleuter en spraypark. Hierin bevindt zich ook een glijbaan van 10 meter lengte en 3 meter breed. Het zwembad is uitgerust met een zwembadrolstoel, een luie trap voor het instructiebad en een mindervalidenlift. Kortom, het bad voldoet aan alle eisen waar een modern bad aan moet voldoen.