Stadsbad Oostende

In 2021 is het team van Variopool aan de slag gegaan in het nieuwe Stadsbad van Oostende. Een prachtig project waar wij onze inmiddels bekende producten in gaan verwerken. Het bijzondere van dit zwembad is dat er combinatie is gemaakt van sporten, verblijven en wonen.

Zwemcomplex Stadsbad Oostende

Het zwemcomplex bestaat uit vier baden. Het 50 bij 25 meter lange wedstrijdbassin wordt voorzien van 10 banen en een tribune die plaats biedt aan 300 personen. Het instructiebassin is 4,2 meter diep en wordt 25 bij 10 meter. De recreatiezone bestaat uit twee baden: het kleuter- en peuterbad en het recreatiebad voor oudere jeugd. Er wordt voorzien in een whirlpool en een sauna.

Variopool heeft daar een compleet pakket aan producten mogen verzorgen. In het wedstrijdbad is een beweegbare bodem van 25 x 17 meter geplaatst welke kan zakken tot een waterdiepte van 2,5 meter. In het instructiebad is een beweegbare bodem van formaat 25 x 10 geplaatst, en deze gaat tot een diepte van 4,2 meter.

Beide baden zijn voorzien van een mindervaliden platform en een geïntegreerde trap. Daarnaast heeft het wedstrijdbad een afdekking voor het deel waar geen beweegbare bodem zit. In hetzelfde bad zit ook een drenkelingen detectiesysteem als extra set ogen voor de badmeester. Om het geheel compleet te maken zal er een tijdwaarneming komen voor wedstrijdzwemmen en waterpolo wat geprojecteerd kan worden op een LED scherm van 5 x 3 meter. Meer informatie via deze link.

Het project is inmiddels succesvol opgeleverd, en kan het bad in gebruik genomen worden. Meer weten over dit en andere projecten in België? Neem dan contact op met onze Account Manager Yves Kenens.

Afbeeldingen: B2A1