Sportcomplex in Nunspeet met chloorvrij zwembad

Opgeleverd 2023

In februari 2023 is het gloednieuwe sportcomplex Wiltsangh in Nunspeet geopend. Het ontwerp van het zwembad is ook deze keer van Slangen en Koenis architecten. Het ontwerp bevat diverse duurzame voorzieningen om een energiezuinig en gezond gebouw te realiseren, waaronder triple beglazing, hoogwaardige isolatie, compact volumes, warmteterugwinning, warmtepompen en zonnepanelen. Uniek aan het zwembad in het complex, is dat het doelgroepenbad chloorvrij zal zijn. Een unieke ontwikkeling welke mogelijk gemaakt is door Hellebrekers. Ook uit Nunspeet.

Een chloorvrij zwembad in Nunspeet

Voor deze wereldprimeur heeft Maarten Keuten (TU-Delft) jarenlang, en grondig, wetenschappelijk onderzoek verricht. Het vullen van het bad is weer een belangrijke mijlpaal voor het Clear Pool Concept. Geen chloor meer, maar ultrafiltratie en een UV-systeem om het zwemwater te desinfecteren. Een revolutie op de zwembadmarkt waar we zeker nog heel veer meer van gaan horen.

Geen zwembad compleet zonder een beweegbare zwembadbodem

In een nieuw zwembad hoort natuurlijk een beweegbare bodem van Variopool. Daarom is er in het wedstrijdbad zo’n bodem van Variopool geïnstalleerd en krijgt het zwembad veel meer mogelijkheden om in het zwembad andere activiteiten te organiseren. Het doelgroepenbad is iets groter dan het huidige ‘pierenbad’ met 15 bij 8 meter. Ook deze is voorzien van volledige beweegbare bodem zodat alle doelgroepen van jong tot oud er terecht kunnen. Ook is rekening gehouden met een zwembadlift. Ook op recreatie is niet bezuinigd en er komt een whirlpool, stoomcabine, een familieglijbaan en een unieke bandenglijbaan. Het kleuterbad/waterspeeltuin gaat van 30 m2 in De Brake naar 35 m2 op De Wiltsangh en is het recreatiebassin nu 115 m2 (exclusief stroomversnelling) en gaat naar 135 m2.

Naast de beweegbare zwembadbodem heeft Variopool ook de lijngoten voor in het perron geleverd. Deze zijn door een andere partij geïnstalleerd.

AreaH2O nu ook zwembad in Nunspeet

En dan de primeur voor Nederland! Naast bovenstaande opties krijgt het zwembad ook een echte publiekstrekker die wij binnen Variopool the next level in water entertainment noemen. Een interactieve bodem voor jong en oud om spellen in het water te spelen die reageren op de bewegingen van de deelnemers. Dit is absoluut een meerwaarde voor dit toch al unieke zwembad. Op de website van AreaH20 kunt u lezen wat er dan zoals mogelijk is.