Sportcomplex De Sypel kiest voor 2 zwembadbodems

Opgeleverd 2023

Donderdag 16 februari 2023 is het nieuwe doelgroepenbad in Sportcomplex De Sypel in gebruik genomen. Het is het eerste nieuwe bad dat is opgeleverd; een mooie mijlpaal in de nieuwbouw van het zwembad. Tijdens de verbouwing is het uitgangspunt het zwembad zoveel mogelijk open te houden. Daarom gaat het nieuwe zwembad gefaseerd open. De officiële feestelijke opening van het totale zwembad is op zaterdag 25 maart 2023.

In opdracht van de gemeente Harderwijk zijn door Variopool maar liefst twee beweegbare zwembadbodems geïnstalleerd. In het doelgroepenbad is een beweegbare duo-bodem aangebracht met een klep van formaat 22 x 10 meter inclusief een mindervalidenplatform en een hellingbaan. In het wedstrijdbad is een beweegbare bodem geplaatst van 15 x 9 meter en is het bad geschikt gemaakt voor wedstrijdzwemmen en met een complete uitrusting voor waterpolo

Over het multifunctionele doelgroepenbad

Dit warme doelgroepenbad is multifunctioneel en flexibel in te zetten. Met een wand kan het grote bad worden opgedeeld en door verschillende doelgroepen tegelijk gebruikt worden. De beweegbare bodem is in zijn geheel of in delen in hoogte verstelbaar. En er zijn jetstreams. Voor bezoekers die minder makkelijk het water in en uit kunnen zijn er faciliteiten zoals een hellingbaan en een tillift.