Project voor Expertisecentrum De Vaandel afgerond

Opgeleverd 2023

Voor Stichting Maatschappelijk Vastgoed (SMV) bouwde Bouwgroep Dijkstra Draisma het expertisecentrum De Vaandel-Zuid. Het expertisecentrum biedt vervangende huisvesting aan zo’n vierhonderd leerlingen die eerder naar school gingen in Bergen (Mytylschool), Alkmaar (Heliomare De Alk) en de Antioniusschool in Heerhugowaard. Expertisecentrum De Vaandel-Zuid is speciaal afgestemd op kinderen met meervoudige handicaps en bijzondere leerproblematiek.

Het expertisecentrum is het nieuwe onderkomen voor kinderen en leerkrachten van drie verschillende scholen: de Mytylschool in Bergen, Heliomare De Alk uit Alkmaar en de Antoniusschool uit Heerhugowaard. De kinderen van deze scholen hebben allemaal een specifieke zorg- en leerbehoefte. Zij zijn meervoudig gehandicapt of hebben opvoed-, gedrags- en psychische problemen. Een bijzondere en kwetsbare doelgroep. In totaal gaat het om ongeveer 400 kinderen.

Beweegbare zwembadbodem voor De Vaandel

Voor deze opdracht installeerde de Variopool teams een beweegbare bodem voor het therapiebad van 13 x 6 meter met een geïntegreerde trap. Dit speciale bad heeft een diepte van maximaal 1.40 meter. Naast deze bodem heeft Variopool ook de leuningen in het gewenningsbad, de cassette trap met leuningen, de lijnkommen en de lijngoot geleverd.