Feestelijke opening van zwembad De Neul

Opgeleverd 2022

Op 30 januari 2022 is het gloednieuwe zwembad De Neul in Sint-Oedenrode geopend door de lokale wethouder van der Pas. Zij deed dit staande op een beweegbare zwembadbodem van Variopool.

Een duurzaam en technologisch hoogstandje

Het nieuwe zwembad kenmerkt zich door zijn warme uitstraling, gebruiksvriendelijke en veiligheidsvoorzieningen en is gebaseerd op de laatste technische ontwikkelingen. In het ontwerp van de Windgroep stond gebruiksvriendelijkheid voorop, maar is ook veel aandacht besteed aan materiaalkeuze, akoestiek, inrichting, onderhoudsaspecten en duurzaamheid.

Met een doelgroepenbad en 6-baanswedstrijdbad is het ook een volwaardig zwembad en daarmee ook geschikt voor  waterpolo en andere zwemwedstrijden. Met een energielabel A++++ is dit zwembad ook het meest duurzame gemeentelijke gebouw in heel Meierijstad. De gevelbekleding van peppelhout aan de binnen en buitenzijde van het gebouw is hier, naast alle duurzaamheidstechnologie, een mooi voorbeeld van. Als straks ook het nieuwe zwembad in Veghel klaar is met het recent aangepaste zwembad De Molen Hey in Schijndel, zijn de overdekte  zwemvoorzieningen in Meierijstad weer prima op orde!’

Een gebruiksvriendelijk zwembad

Om zo veel mogelijk inwoners te kunnen ontvangen, zijn zowel het wedstrijdbad als het doelgroepenbad voorzien van een hellingbaan. De hellingbanen bieden een gemakkelijke en comfortabele toegang tot de baden, maar geven ook rolstoelgebruikers de gelegenheid om zelfstandig in en uit het water te gaan. Ook een tillift kan hulp bieden. Naast deze opties hebben zowel het doelgroepenbad als het wedstrijdbad een beweegbare zwembadbodem welke de mogelijkheden van het bad nog verder doet toenemen.

In de beweegbare bodem van het doelgroepenbad is een unieke feature toegevoegd! Een aantal kleurrijke fonteinen die om beurten water omhoog spuiten. Dit is plezier voor jong en oud.

Veiligheid staat voorop

Om het risico op (bijna-)verdrinking tot een minimum te beperken zijn alle baden voorzien van een drenkelingendetectiesysteem. Dit systeem werkt als een soort derde oog van de lifeguard en signaleert en waarschuwt zwembadmedewerkers én publiek bij dreigend verdrinkingsgevaar. Aan de muur van het wedstrijdbad hangt een prachtig Led-scherm waar naast de tijd ook de wedstrijdtijden of commerciële boodschap weergegeven kan worden. Kortom, zwembad De Neul is klaar voor de toekomst.

Bekijk de You tube voor een mooie impressie.