Den Ekkerman in Veldhoven met drie beweegbare bodems

Opgeleverd 2021

In Veldhoven is Variopool aan de slag gegaan in zwembad Den Ekkerman. We hebben hier maar liefst drie beweegbare bodems, drie waterinlaatsystemen en de zwembadinrichting voor onze rekening mogen nemen. De zwembadinrichting bestaat o.a. uit een waterpolo-systeem. Zwembad Den Ekkerman is een gezellig zwembad die zich vooral richt op gezinnen met kinderen tot de leeftijd van 14 jaar en volwassen mensen die in beweging willen blijven door middel van banen zwemmen en/of deelname aan onze diverse beweeglessen. Het nieuwe zwembad is gebouwd op de plek waar vroeger basisschool De Rank stond, vlak bij het bestaande zwembad en de sporthal. De oude Ekkerman blijft tot het einde van de kerstvakantie gewoon geopend, benadrukt manager Minette Lommers, die straks diezelfde functie gaat bekleden in het nieuwe City Sport Veldhoven. ,,In de kerstvakantie kan iedereen afscheid nemen van de oude Ekkerman. Veel Veldhovenaren zijn er toch mee opgegroeid.” Op 10 januari kan er voor het eerst in de nieuwe baden gezwommen worden.

Drie zwembaden in één complex

Het nieuwe, ruim 13 miljoen euro kostende complex telt net als het uit 1978 daterende Den Ekkerman drie baden. Het grootste bad is met 25 x 17 meter 2 meter breder dan het grootste Ekkerman-bad. ,,Dat is vooral voor het waterpolo gedaan.” Naast het sportbad ligt een multifunctioneel bad van 20 x 10 meter, dat als ‘opvolger’ van het huidige ronde recreatiebad geldt. ,,Maar dan zonder zaken als een grote glijbaan”, vertelt Jos Blatter, voorzitter van de Stichting Sport- en Recreatiecentrum Den Ekkerman. ,,Zo’n bad is niet meer echt van deze tijd, daar hebben we bewust afscheid van genomen.”

Het derde bad is een therapiebad, dat net als de andere twee baden over een beweegbare bodem beschikt. Het kleinste van de drie baden is vooral bedoeld voor beweeglessen en baby’s en peuters. Ook is het goed toegankelijk voor mindervaliden.

Meerdere beweegbare zwembadbodem in Den Ekkerman

We hebben bij dit zwembad maar liefst drie beweegbare zwembadbodems mogen installeren. Elk bad heeft nu de mogelijkheid om de bodem op een gewenste hoogte in te stellen. De formaten van deze beweegbare bodems zijn 17 x 10 meter, 20 x 10 meter en 12 x 8 meter voor het therapiebad. Door deze drie bodems nemen de mogelijkheden voor dit zwembad enorm toe.

De grootste beweegbare bodem wordt gebruikt voor het bad waar ook waterpolo in gespeeld wordt. En ook onderwaterhockey. Daarvoor moest de boden volkomen glad zijn. Tot slot is er in alle drie de baden een innovatief waterinlaatsysteem geplaatst die de watercirculatie zeker ten goede komt. Lees alle voordelen van een Variopool bodem dan ook even door op deze aparte webpagina.