Keerwanden en beweegbare zwembadbodemproject in Craigavon

Opgeleverd 2020

In het Noord-Ierse Craigavon zijn de monteurs van Variopool klaar met het afronden van een groot project in het South Lake Leisure Centre. Een mooi project waar de producten van Variopool weer goed tot hun recht zullen komen. In het project zijn twee beweegbare zwembadbodems geïnstalleerd. De ene meet 10.25 x 20 meter en de andere 13 x 20 meter.

Keerwanden en trappen

Naast de bodems zijn er ook een horizontale- en een verticale keerwand geïnstalleerd. De horizontale keerwand is ook voorzien van startblokken en wordt door middel van zogeheten mover buggies langs de kant heen en weer verschoven naar de juiste positie. De verticale keerwand kan eenvoudig in de zwembadvloer zakken. Door al deze opties is het zwembad enorm multifunctioneel geworden en kunnen er diverse doelgroepen tegelijk van het bad gebruik maken.

In het bad is tevens een geïntegreerde trap geïnstalleerd die gelijk met de vloer naar boven en naar beneden gaat. Een mindervaliden platform zit vlak naast de trap om de gebruiker eenvoudig en comfortabel in het water te kunnen laten zakken.