Campus Sursee kiest voor Variopool producten

Opgeleverd 2024

In het Zwitserse Sursee ligt de prachtige Campus Sursee. Een enorm sportcomplex dat voorzien is van vele faciliteiten en zowel geschikt is voor Nationale en Internationale zwemkampioenschappen en andere grote sportevenementen. Inclusief een officieel FINA 50m competitiebad van Olympische proporties met 10 banen. Variopool heeft daar nagenoeg de complete installatie voor haar rekening mogen nemen.

50m competitiebad van Olympische proporties in Sursee

Variopool heeft in het roestvrij stalen competitiebad een beweegbare bodem met klep geïnstalleerd van 25 x 12.5m. De voordelen van een beweegbare bodem zijn na te lezen op deze website maar deze heeft al ontelbare keren het nut bewezen. Aan de muur van het zwembad hangt het waterdiepte display welke aangestuurd wordt door een apart controle paneel. Naast de bodem is er tevens een headwall aanwezig in het zwembad waarop de startblokken van Swiss Timing gemonteerd zijn. Naast deze headwall is een horizontale keerwand aanwezig van 25 x 1.5 x 2.3m die het bad in twee aparte delen kan opdelen. Zo kan het gedeelte waar de bodem geïnstalleerd is afgezet worden met deze keerwand. Zo is het competitiebad niet alleen maar te gebruiken tijdens wedstrijden. Deze horizontale keerwand kan verplaatst worden met de zogeheten mover buggies. Met deze mover buggies aan twee zijden van het bad kan de keerwand eenvoudig over het bad verschoven worden.

Als laatste is een ‘mobiele’ trap in het bad gemonteerd.

Van trap tot waveball

In het naastgelegen roestvrij stalen bad wordt gebruikt gemaakt van een zogeheten Waveball. Door middel van een gewicht in de bal worden er golven gemaakt in het zwembad. Als de golven op hun hoogste punt zitten gaat de bal vanzelf mee naar beneden om zo op een vast ritme de golven aan te blijven maken. Dit bad wordt o.a. gebruikt voor duikoefeningen en aquafit.
Variopool heeft daarnaast alles geleverd aan accessoires als waterpolodoelen, lijnkarren en een iSwim-lift zodat gebruikers die minder goed ter been zijn eenvoudig in het zwembad kunnen komen.

Campus Sursee sportcomplex

In een overzicht heeft dit mooie complex een 25m bad met vijf banen, een 50m Olympisch bad met 10 wedstrijdbanen, 700 zitplaatsen op de tribune welke ook verder uit te breiden zijn naar 1500 zitplaatsen, een relaxpool voor baby’s en senioren met een watertemperatuur tussen de 32-34 graden, een fitnessruimte en sporthallen voor diverse andere sporten. Kort samengevat is dit een complex welke sporten absoluut naar een hoger plan brengt.