Aqua Centre Eskilstuna, Zweden

Het project in Eskilstuna in Zweden is afgerond en opgeleverd! Een groot project, er zitten diverse installaties van Variopool in. In het competitiezwembad van 50 x 25 meter is een tweedelige verticale keerwand geïnstalleerd. Deze keerwand heeft een afmeting van 25×1,5×2,3 meter. Een verticale keerwand is een makkelijk hulpmiddel om het zwembad in twee delen op te splitsen, zodat er verschillende activiteiten in zwembad kunnen plaatsvinden zonder dat men elkaar in de weg zwemt.

VELE MOGELIJKHEDEN IN ESKILSTUNA

In het doelgroepenzwembad van het centrum zijn geïnstalleerd; een beweegbare zwembadbodem, een mindervalide platform en een geïntegreerde trap. Dit bad wordt voornamelijk gebruikt voor therapeutische doeleinden en hydrotherapie. Daar is het met de extra accessoires dan ook volledig op ingericht.

Naast het therapiezwembad is er nog een doelgroepenbad aanwezig. Dit bad bevat exact dezelfde installaties als het doelgroepenbad/therapiezwembad zoals hiervoor beschreven. Namelijk een beweegbare zwembadbodem, een mindervalide platform en een geïntegreerde trap. Zo kunnen er op hetzelfde moment diverse hydrotherapie-trainingen worden gegeven.