Stadsbad Oostende

In 2020 gaat het team van Variopool aan de slag in het nieuwe Stadsbad van Oostende. Een prachtig project waar wij onze inmiddels bekende producten in gaan verwerken. Het bijzondere van dit zwembad is dat er combinatie is gemaakt van sporten, verblijven en wonen.

Zwemcomplex Stadsbad Oostende

Het zwemcomplex bestaat uit vier baden. Het 50 bij 25 meter lange wedstrijdbassin wordt voorzien van 10 banen en een tribune die plaats biedt aan 300 personen. Het instructiebassin is 4,2 meter diep en wordt 25 bij 10. De recreatiezone bestaat uit twee baden: het kleuter- en peuterbad en het recreatiebad voor oudere jeugd. Er wordt voorzien in een whirlpool en een sauna

Variopool gaat daar een compleet pakket verzorgen. In het wedstrijdbad zal een beweegbare bodem van 25 x 17 meter geplaatst worden welke kan gaan tot een waterdiepte van 2,5 meter. In het instructiebad komt tevens een beweegbare bodem van formaat 25 x 10, en deze gaat tot een diepte van 4,2 meter.

Beide baden worden voorzien van een mindervalide platform en een geïntegreerde trap. Daarnaast zal het wedstrijdbad voorzien worden van een afdekking voor het deel waar geen beweegbare bodem zit. In hetzelfde bad zal ook een drenkelingen detectiesysteem geïnstalleerd worden als extra set ogen voor de badmeester. Om het geheel compleet te maken zal er een tijdwaarneming komen voor wedstrijdzwemmen en waterpolo wat geprojecteerd kan worden op een LED scherm van 5 x 3 meter.

De bouw van Stadsbad Oostende vordert gestaag en ligt op schema. De bassins worden de komende maanden getegeld en dan kan Variopool starten met de montage. Meer informatie via deze link.

Afbeeldingen: B2A1