Variopool start sponsorship in de Porsche Supercup!

De Adrenaline van autosport: Topsport is topsport. Of dit nu in een zwembad gebeurt of op een circuit. Passie, doorzettingsvermogen en enthousiasme voor een bepaalde sport kan iemand tot grote hoogte brengen. Eén van de uitspraken binnen Variopool is ‘we support champions’ en dat maken we graag waar. Zo is Variopool CEO Marco Coesel ingestapt in de wereld van de autosport en is Variopool één van de sponsoren van Porsche Supercup coureur Jaap van Lagen.

De Porsche Supercup is zoals al decennialang onderdeel van Formule 1-kalender, met een zwaartepunt op de Europese wedstrijden. Het seizoen kent 8 races en opent en finisht in Italië (eerst Imola, dan Monza). Tussendoor volgen Monaco, Oostenrijk (Red Bull Ring), Groot-Brittannië (Silverstone), Hongarije (Boedapest), België (Spa-Francorchamps) en de Dutch F1 Grand Prix op Zandvoort.

Een Wereld vol Snelheid en Prestaties

De Porsche Supercup is een van ’s werelds meest prestigieuze racecompetities, waarbij de beste coureurs strijden in krachtige en nauwkeurig afgestemde racewagens. Als sponsor van een racewagen in deze adrenaline verhogende serie, dragen we als Variopool bij aan het bevorderen van autosport op het hoogste niveau. We ondersteunen de passie en de vastberadenheid van de coureurs en dragen bij aan het spectaculaire spektakel dat de Porsche Supercup biedt.

Net als de racewagens in de Porsche Supercup streven we naar betrouwbaarheid en excellentie in alles wat we doen. Als sponsor, met affiniteit voor sport, begrijpt de technische precisie en het doorzettingsvermogen die nodig zijn om succesvol te zijn in deze uitdagende competitie. Door onze sponsoring tonen we onze betrokkenheid bij het ondersteunen van talent en het stimuleren van prestaties op het circuit.

Over Jaap van Lagen

Dit jaar stapt Jaap in een Porsche van het Italiaanse Dinamic Motosport. Het is een hernieuwde samenwerking met het Italiaanse team uit Reggio Emilia. Al in 2021 reed Jaap een gastrace voor Dinamic Motorsport. “Ik wist dat er heel veel animo was voor de stoeltjes in de Supercup. Daarom heb ik veel tijd geïnvesteerd om al ver voor de seizoensstart mijn plek veilig te stellen. Ik vind het heel gaaf dat ik weer een stoeltje heb.”

Bij de Italianen komt de routinier in een geoliede machine terecht, met een ervaren teammanager en een engineer die al decennialang louter in Porsche merkcups actief is. Het team is de regerend kampioen in de Italiaanse Porsche cup en heeft ook in de Supercup al meerdere successen achter de naam.