Tijdwaarneming en graphics tijdens EQM 2024

Van 11 tot en met 14 april 2024, in een volledig aangekleed Pieter van den Hoogenband zwemstadion, werd de Eindhoven Qualification Meet gehouden. In kort de EQM. Onze technische collega’s van Varioplay Timekeeper waren erbij om alles tot in de puntjes te regelen ten aanzien van de tijdwaarneming en graphics op de schermen. Zelfs de beelden die in de avond op de televisie te zien waren, werden door ons Sport in te box systeem uitgevoerd. Wat een klus en wat een topprestatie van onze collega’s! De hele setup en uitstraling draagt enorm mee aan de totale belevening van dit event. En als de sfeer goed is, worden de prestaties ook beter!

De EQM is het jaarlijks terugkerende topsportevenement in het hart van Brabant én de Nederlandse zwemsport, Eindhoven. Het is een mooie gelegenheid voor zwemmers om zich op deze World Aquatics en World Para Swimming goedgekeurde wedstrijd te kwalificeren voor de Olympische en Paralympische Spelen in Parijs. De gehele Nederlandse top en vele buitenlandse zwemmers zullen in Eindhoven aan de start staan.

Sport in the box

Tijdens het EQM-evenement hebben onze collega’s gebruikgemaakt van de tijdwaarneming van Swiss Timing voor tijdregistratie, evenals van Sport In The Box. Sport In The Box is een geavanceerd productie- en play-outsysteem voor sportevenementen, waarmee gebruikers boeiende live-inhoud kunnen creëren en deze kunnen uitzenden op videoborden, in-house tv-systemen en via streaming. Het systeem ondersteunt het afspelen van opgeslagen beelden, live video-inputs, replays, graphics, full screen scoreborden en overlays voor tv. Varioplay heeft eerder ook ondersteuning geboden bij een groot evenement met dit systeem.