Zwembad De Sportwaard gebruikt een beweegbare zwembadbodem

Opgeleverd 2021
Bekijk alle projecten

Op 19 november is de officiële opening van de nieuwe gecombineerde sporthal en zwembad De Sportwaard aan de Oude Bosscheweg 6 in Zaltbommel. Deze nieuwe accommodatie vervangt het oude zwembad Akwamarijn en sporthal De Ring. Het gloednieuwe gebouw is van alle gemakken voorzien en heeft een zwembad, sporthal, vergaderzaal en horeca. De Sportwaard is modern, ruim van opzet en zeer duurzaam. Binnen zijn er rustige kleuren en veel houtwerk. Buiten valt de rode baksteen op met koperkleurige vlakken.

In het zwembad is een officieel wedstrijdbad van 25 x 15 meter met een tribune voor 150 mensen. Ook is er een doelgroepenbad. Dit bad heeft iets warmer water dan het wedstrijdbad en ook kan de bodem omlaag en omhoog. Daarmee is het doelgroepenbad geschikt voor bijvoorbeeld therapeutisch zwemmen en zwemlessen. Het derde bad is een peuterbad met speelelementen.

Beweegbare zwembadbodem biedt meer mogelijkheden

In het doelgroepenbad is door Variopool een beweegbare bodem geplaatst wat extra mogelijkheden gaat bieden voor het zwembad. De bodem is 15 x 10 meter van formaat. Leest u op een aparte pagina de grote voordelen die het zwembad heeft met deze oplossing.