Zwembad De Beemd klaar voor bezoekers

Opgeleverd 2023

Zwembad De Beemd in Veghel is een nieuw zwembad in het centrum van Veghel dat op 1 mei 2023 in gebruik wordt genomen. Het zwembad beschikt over een 25 meter bad met 6 banen en een instructiebad van 12 bij 8 meter, beide met een hellingbaan zodat iedereen veilig en gemakkelijk in en uit het bad kan lopen. Het 25 meter bad heeft een beweegbare bodem over de lengte van het bad met een breedte van 2 banen. Het instructiebad heeft over de volledige oppervlakte een beweegbare bodem dat met inschakeling van de spuitelementen ook een heerlijke omgeving is voor het baby- en peuterzwemmen.

Installatie afgerond bij zwembad De Beemd

De teams van Variopool zijn klaar met het project en kan het zwembad de bezoekers ontvangen. In het zwembad in Veghel heeft Variopool twee beweegbare zwembadbodems mogen installeren van formaat 25 x 6 meter en 12 x 8 meter. De ene bodem is uitgerust met een klep, om te voorkomen dat mensen onder de bodem terecht kunnen komen, en een hellingbaan. Zo kan iedereen op een veilige manier het water in. In het andere bad is ook een beweegbare zwembadbodem met hellingbaan geplaatst, maar het bijzondere aan die bodem is, is dat deze ook is uitgerust met fonteinen en gekleurde lampen. Zo is een waterdisco bijvoorbeeld een leuk idee! Hier gaan vooral de kinderen erg van genieten. De ouders stiekem ook.

Varioplay heeft zorg gedragen voor de zwembadinrichting. Denk hierbij onder andere aan een zwemlift, de RVS-trappen en leuningen, de zwemlijnen en de schotklokken. Kortom, alles wat er maar nodig is om het zwembad compleet te maken.