Vervangen van beweegbare bodem in Gronau

Opgeleverd 2022

Net over de grens bij Enschede ligt de Duitse plaats Gronau. Daar zijn onze monteurs aan de slag gegaan met een grote klus in het Hallenbad. Het ging in dit geval om het demonteren van de oude bodem van het zwembad inclusief de cilinders. Deze klus hebben we samen gedaan met WVL Betonboringen en Orka. Partijen waar we vaker zaken mee doen. Nadat de sloopwerkzaamheden gedaan waren, was het tijd voor het plaatsten van een nieuwe beweegbare zwembadbodem met een klep. De beweegbare bodem heeft een formaat van 9 x 12,5 meter en de klep, die voorkomt dat er iemand onder kan zwemmen, heeft een formaat van 2,9 meter. Het project is succesvol afgesloten en kunnen de inwoners van Gronau hun baantjes weer gaan trekken.

Meer over het Hallenbad in Gronau

Sportieve zwemmers hebben 5 banen tot hun beschikking in het 25m sportbad. De watertemperatuur van dit sportbad is 28 graden. Maar ook de niet-zwemmers komen aan hun trekken: een apart niet-zwemmersbad met een watertemperatuur van 32 graden zorgt voor ontspanning en veiligheid. Er is ook een duiktoren van 3 meter beschikbaar, maar zonder een apart duikbad.
Het overdekte zwembad heeft brede uitlopen, een onderwaterzonnebak met water- en luchttoevoer, een lig- en rustzone, zonnebankfaciliteiten met hoog vermogen, een cafetaria, een grote glijbaan, massagestralen (onderwatermassage), startblokken, een luierruimte en een apart babybadje.