Moorway’s sports village in Derby

Opgeleverd 2022

Het nieuwe project in het Engelse Derby omvatten een zwembad met tien banen met een lengte van 50 meter, een waterpark voor gezinnen en een zwembad voor leerlingen. Naast deze waterruimten is een reeks aanvullende voorzieningen opgenomen. Het bestaande Moorways Stadium zal ook deel uitmaken van Moorways Sports Village. Het zwembad van 50 x 25 meter bevat nu twee keerwanden en twee bewegende bodems van Variopool, wat betekent dat het naar behoefte gemakkelijk kan worden opgedeeld in drie afzonderlijke oppervlaktes van 25 meter.

Meerdere Variopool producten in het zwembad

Met de installatie zijn er twee beweegbare zwembadbodems geïnstalleerd van formaat 25 x 11 meter waarvan eentje met geïntegreerde trap. Daarnaast zijn er ook twee verticale keerwanden geplaatst van 25 x 1.5 meter. Nu heeft het bad de optie om een andere verdeling van het zwembad te maken waardoor er meerdere doelgroepen tegelijk het zwembad kunnen gebruiken. Dit is een waardevolle uitbreiding van het bad waardoor het rendement ook omhoog gaat.

Het zwembad in Derby is nu klaar en dit is ideaal om te voldoen aan de concurrerende vraag naar zwembadruimte van clubs, lesgroepen en gelegenheidszwemmers. Met zitplaatsen voor meer dan 400 toeschouwers en een tijdwaarnemingsruimte zal het zwembad ook in staat zijn om regionale wedstrijden te organiseren.