Keerwand renovatie afgerond Hoornse Vaart

Opgeleverd 2020

Het team van Variopool heeft een in zwembad Hoornse Vaart in Alkmaar een keerwand compleet gerenoveerd.  In 2003 hebben we in dit zwembad onze eerste klapwand gemonteerd. De klant zat al tamelijk ver in het bouwproces, maar wilde toch graag een afscheiding in het 50 meter bad. Om aan deze vraag te voldoen hebben we toen de kantelbare keerwand bedacht.

Keerwand vervangen

De wand is in de loop der jaren veelvuldig gebruikt maar was nu toch echt toe aan vervanging. Het water mocht niet uit het zwembad dus is er gekozen om de bestaande wand op te knappen. Er werd gebruik gemaakt van de bestaande scharnieren en aandrijving. Met behulp van de portaalkraan hebben we in maart van 2020 de bestaande keerwand in 2 delen uit het zwembad gehaald.

De wand is daarna volledig gestript en voorzien van nieuwe beplating die met kit, bonding tape en plat verzonken kopschroeven is vast gezet.  Bovendien is de wand voorzien van een anti-slipcoating met T-marks en baan nummers (een lang gekoesterde wens van de zwemvereniging)  Half juni  heeft Variopool de keerwand weer terug geplaatst met de nieuwe groene portaalkraan, wat uitstekend ging. De volledige actie is inclusief opleveren in één week afgerond. Het zwembad kan weer jaren vooruit!