Project De Rolpeal in Workum opgeleverd

Opgeleverd 2019

Afgelopen week heeft Variopool in de Friese plaats Workum een mooi project mogen opleveren. In het Sportcomplex De Rolpeal is een zwembad gevestigd waarin Variopool een beweegbare bodem geïnstalleerd heeft. De bodem heeft een formaat van 25 x 5.5 meter. Bovendien is er een klapwand aangebracht van 25 x 0.3 meter.

Het ontwerp van het Sportcomplex komt uit handen van Slangen en Koenis Architecten, het complex zelf is gebouwd door Jorritsma Bouw. In De Nije Rolpeal is Hellebrekers verantwoordelijk voor alle technische installaties op het gebied van waterbehandeling, werktuigbouw en elektrotechniek.

Bijzonder project in De Rolpeal

Behalve de installatie van de beweegbare bodem en de klapwand is er nog iets bijzonders te melden over dit project. Nadat de klapwand omhoog geplaatst is, is het mogelijk om met twee verschillende temperaturen te werken in de twee baden die dan ontstaan. Zo kan er bijvoorbeeld in het ene bad gezwommen worden door wedstrijdzwemmers terwijl in het andere gedeelte, met de bodem in een hogere stand, kleine kinderen kunnen zwemmen in een voor hun aangename temperatuur.

Dit is het tweede project van Variopool waarin twee temperaturen in één bad wordt toegepast. Over het derde project leest u binnenkort meer.