Zwembad Den Bessem in Mortsel

Inwoners Mortsel blij met nieuwe zwembad

Na het officieel inzwemmen op zondag, opende maandag 9 september het nieuwe zwembad Den Bessem de deuren voor het grote publiek. Een hele dag was het een komen en gaan van nieuwsgierige ­inwoners die het zwembad wilden uitproberen. En van dit soort berichten krijgen de engineers van Variopool natuurlijk een glimlach om de lippen. Niets is mooier dan blije ‘gebruikers’.

Verschillende producten van Variopool in één bad

Het nieuwe zwembad ziet er aan de buitenzijde al erg mooi en is ontworpen door Slangen en Koenis architecten. Eenmaal binnen springt meteen de verlichting in het oog. Mooie ronde elementen die het zwembad goed verlichten. Het zwembad heeft twee baden. Een wedstrijdbad en een doelgroepenbad. Het doelgroepenbad is voorzien van een beweegbare bodem van 12.5 x 7 mtr. met klep wat de baden geschikt maakt voor meerdere activiteiten op dezelfde dag. De beweegbare bodem is tevens uitgerust met een special waterinlaatsysteem wat de watercirculatie ten goede komt. Dit is een uniek concept van Variopool.

In het doelgroepenbad is een hellingbaan aangebracht zodat ook mindervaliden eenvoudig het water in kunnen. In de lange kant van het doelgroepenbad is een inklapbare RVS-trap gemonteerd. Al met al een mooi project waar we bij Variopool met recht trots op zijn. We wensen alle bezoekers van zwembad Den Bessem in Mortsel veel zwemplezier toe.

Zie ook het lokale artikel: https://www.gva.be/cnt/dmf20180910_03733499/nieuw-zwembad-den-bessem-kan-op-eerste-openingsdag-rekenen-op-ruime-belangstelling