Variopool gebruikt BIM!

De producten en configuraties van Variopool kunnen in BIM worden gebruikt! BIM is een werkwijze voor een betere samenwerking tussen bouwbedrijven. Elk bouwbedrijf specificeert zijn producten en installaties volgens een vast format van BIM, zodat dit kan worden gedeeld via het digitale 3D bouw-model. Dit bouw-model wordt continu geupdate door de gebruikers. Zo is iedereen verzekerd van de laatste en complete informatie. Met BIM kan het design worden verbeterd, en kunnen constructie- en bouwkosten worden gedrukt. Doordat er meer informatie beschikbaar is, worden er aanzienlijk minder fouten gemaakt.

VOORZIEN VAN DE JUISTE INFORMATIE

Met BIM kun je de bouwconstructie in een vroegtijdig stadium ontwerpen met de materialen en producten van andere bedrijven. Dus andere bedrijven kunnen ook de producten in hun projecten van Variopool gebruiken. Een voordeel van BIM is dat een project tijdig is voorzien van de juiste informatie. Structurele fouten kunnen op tijd worden ontdekt.

WAAROM EEN BEDRIJF KIEZEN DAT BIM GEBRUIKT?

Variopool gebruikt BIM, maar waarom zou je eerder kiezen voor een bedrijf dat Building Information Modeling gebruikt? Hieronder kun je een aantal van de voordelen op een rijtje vinden:

  • Het voorkomen van constructiefouten;
  • Het reduceren van faalkosten;
  • Het versnellen van het productieproces;
  • Inzicht in het gebouw door middel van een simulatie;
  • Vlotte verkoop door het gebruiken van materialen in het BIM-model.