Kulturhus OG Svommebasseng, Aukra, Noorwegen

Opgeleverd 2022

In het Noorse Aukra zijn onze monteurs vol goede moed aan de slag gegaan met een installatieproject in het Kulturhus OG Svommebasseng. Het nieuwe culturele centrum in Aukra zal bestaan uit een zwembad van 25 meter, een bibliotheek, een activiteitenruimte, een kantoor, een banketzaal, enz. Het project heeft de naam “Torget” gekregen en zal een gebouw zijn voor iedereen in de gemeente Aukra, zowel overdag als ’s avonds. Er is onder meer zorgvuldig nagedacht over de plaats van de verschillende activiteiten, gemeenschappelijke ruimten en buitenruimten, zodat de faciliteit functioneel, en in onderlinge samenhang kan worden gebruikt. Het gebouw beslaat in totaal ongeveer 4700 m2 met bijbehorende buitenruimten.

Hellingbaan, beweegbare bodem, klapwand en 2-temperaturenbad

Het is voor Variopool een zeer uitgebreid project geworden waarin we onze producten goed onder de aandacht kunnen brengen. Naast de beweegbare bodem met een formaat van 25 x 6.2 meter met schuinstelling is er ook een hellingbaan aangebracht in het bad waardoor ook mindervaliden gebruikers eenvoudig het zwembad in kunnen. Desgewenst met een rolstoel. Deze hellingbaan heeft een lengte van 12.5 meter.

In het bad is ook een klapwand aangebracht van 25 x 2.9 meter. Het grote voordeel van deze klap(isolatie)wand is dat hij naast het verdelen van het bad in twee delen, ook dienst doet als isolatiewand waardoor het mogelijk is om in één van de twee delen de temperatuur te verhogen. Dit is met name prettig voor jonge kinderen en ouderen omdat ze dan in zwemwater komen met een temperatuur rond de 30-32 graden. Variopool heeft deze innovatie al meerdere keren toegepast bij andere projecten. Dit project voor het Kulturhus is afgerond en zijn onze monteurs alweer op pad voor een nieuwe installatie.