Realizacje Oosterhout

W ramach modernizacji obiektu De Warande w Oosterhout (Holandia) firma budowlana Vaessen zleciła Variopool renowację basenu o wymiarach 50 x 21 m. Stary basen zewnętrzny został zadaszony i wyposażony w przegrodę na zawiasach z demontowalnym pomostem. Ściany i dno istniejącej niecki zostały pokryte okładziną z utwardzonego PCV.

Variopool zainstalował dwa ruchome dna sterowane niezależnie, co pozwala na równoczesne prowadzenie zajęć dla dwóch grup użytkowników. Ponadto zamontowaliśmy windę dla osób niepełnosprawnych co umożliwia samodzielne korzystanie z basenu przez klientów poruszających się na wózkach. Oprócz tego jedno ruchome dno zostało wyposażone w zintegrowane schody ułatwiające korzystanie z basenu osobom o ograniczonej sprawności ruchowej. Prace zostały zakończone w kwietniu 2015 roku.