Variopool actief aanwezig op Techniekmarkt PET-Den Helder

Jongeren enthousiasmeren voor techniek. Daar kan niet vroeg genoeg mee begonnen worden. Variopool is een technisch bedrijf en willen we daar natuurlijk graag ons steentje aan bijdragen. Daarom zijn wij op maandag 3 juni persoonlijk aanwezig bij PET-Den Helder op Willemsoord en laten we de leerlingen zien wat we doen en kennis maken met de techniek van Variopool. We laten de jongeren weten hoe de techniek werkt van een beweegbare bodem en mogen ze ons showmodel zelf in elkaar zetten. Daarnaast is er een ontwerpwedstrijd. De opdracht is om een zwembad te ontwerpen zoals kinderen die graag zien. De winnaar krijgt een bioscoopbon.

Belangstelling voor techniek

De belangrijkste doelstelling is het vergroten van de belangstelling voor techniekopleidingen bij leerlingen uit het voortgezet onderwijs. Een tweede doelstelling richt zich op een betere afstemming tussen middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven krijgt meer invloed op het onderwijs en zal daarnaast ook meer en beter betrokken zijn bij het opleiden van hun toekomstige werknemers. De bedrijven in het samenwerkingsverband zijn zeer positief over het initiatief. In het kader van ‘een leven lang leren’ wordt binnen de samenwerking ook aandacht besteed aan het opleiden en certificeren van reeds werkzaam personeel binnen bedrijven.

Bekijk ook het beeldverslag van NH Nieuws.

Op zaterdag 22 juni is het Variopool Gameday in Den Helder en zullen we ons bedrijf ook daar uitgebreid promoten aan het publiek. Gamen, sporten en techniek op één groot evenement.

#PETdenhelder #Tech@connect #NHN