red je vriendje

Red je vriendje project

Je raakt te water. En dan?

Ieder kind dat in Nederland woonachtig is moet een aantal handelingen beheersen. Dat is kunnen fietsen, schaatsen en zwemmen. Dit krijgen we vaak al op jonge leeftijd mee. Deze activiteiten zitten nu eenmaal in ons DNA.

Meestal kunnen de kinderen in groep 5 van de basisschool zwemmen (zwemdiploma A, B en eventueel C). Dat moet ook wel in ons waterrijke land. Helaas betekent een zwemdiploma niet dat er geen ongelukken meer gebeuren. Steeds vaker horen we in het nieuws dat kinderen in de problemen komen in de zee door een mui, te water raken met een fiets of door het ijs zakken. Maar wat doe je als je in zo een benarde situatie komt? En hoe red je bijvoorbeeld je vriendje? Alkmaar Sport biedt, samen met haar partners, het Red Je Vriendje programma gratis aan alle kinderen van de groepen 5 t/m 8 aan

Bekijk de promotievideo welke gemaakt is in de Hoornse Vaart. Tevens kunt u op hun website nalezen wanneer het programma start. Variopool is er trots op dat zij gevraagd zijn om bij te dragen aan dit initiatief.