Recordaantal sportliefhebbers in Nederland

Nederlanders zijn fitter en sportiever dan ooit. Men is zich bewuster van een gezonde levensstijl en dat meer bewegen en gezond eten hier een belangrijk onderdeel van is. Het aantal sportliefhebbers in ons land is dan ook gegroeid. Op het moment sport 61,5 procent van de Nederlanders, wat neerkomt op ongeveer 9,5 miljoen mensen. Dit houdt in dat zij wekelijks sporten.

ZWEMSPORT SINDS 2013 in TOP 4

Sinds 2016 staat zwemmen op de vierde plaats qua populariteit in sporten. Een mooie plaats. Solo-sporten zijn sowieso erg populair in Nederland. Fitness staat op nummer 1, wandelen op 2 en op de derde plaats staat hardlopen. Wel is er opgemerkt dat deze individuele sporten graag in teamverband worden gedaan, voornamelijk om elkaar te motiveren. Zo zie je regelmatig groepjes hardlopen en gaat men samen naar het zwembad om een uurtje baantjes te trekken.

De gegevens hebben wij overgenomen van het onderzoek dat is gedaan door NOC NSF. Nieuwsgierig naar de rest van het onderzoek? Bekijk de resultaten hier.

WIJ MAKEN HET ZWEMBADCOMPLEX MULTIFUNCTIONEEL INZETBAAR

Variopool kan helpen om ieder sportcomplex multifunctioneel te maken. Dit houdt in dat alle trendy wateractiviteiten kunnen worden aangeboden, zoals het bekende Aqua Gym, Floatfit of baby-peuterzwemmen. Hoe wij daarbij helpen? Neem contact op met een van onze Account Managers en kom er achter!