Renovatie De Mirandabad, Nederland

Het multifunctionele zwembad ‘De Mirandabad’ is na een renovatie aan de beweegbare bodem in het 25-meterbad weer toekomst-proof! De beweegbare bodem van 15×9 meter is flink onder handen genomen.

RENOVATIEKLUS GEKLAARD IN ZWEMBAD VOL WATER

Variopool komt al jaren over de vloer bij ‘De Mirandabad’, ook de oude beweegbare bodem is een installatie van het bedrijf uit Oudkarspel. Locatie Coördinator Rick en Manager Facilitair Herman van ‘De Mirandabad’ hebben nogmaals gekozen voor Variopool; “Door het intensieve gebruik van zo’n jaarlijks 365.000 bezoekers werden de gebruikerssporen steeds meer zichtbaar en hebben wij besloten de ruim twintig jaar oude bodem te renoveren”.

Variopool heeft samen met dochteronderneming Varioplay voor een totaaloplossing gerzorgd. Dankzij het one-stop-shop-principe en de verschillende expertises van Variopool en Varioplay is er meegedacht over oplossingen die het zwembadcomplex veiliger en moderner hebben gemaakt. De panelen, hydrauliek en elektrische besturing van de beweegbare bodem zijn vervangen door duikers van Variopool zodat het water niet uit het zwembad hoeft te worden gepompt. Een groot voordeel want dit bespaart natuurlijk ontzettend veel water, energiekosten en manuren. De roestvrijstalen trappen en het hekwerk in het zwembad zijn verzorgd door Varioplay. Het hekwerk is na gebruik snel en veilig weg te halen door het zwembadpersoneel. De hekken worden op de bijgeleverde kar geplaatst die vervolgens het magazijn in wordt gereden. Ideaal!

DANKZIJ EEN GOEDE VOORBEREIDING KRIJG JE ALLES VOOR ELKAAR

Variopool voert renovaties zoveel mogelijk uit in schoolvakanties of als het zwembad gesloten is. Project Manager bij Variopool Maurice van Hofwegen: “Een goede voorbereiding is essentieel. De zomer is altijd een drukke periode voor ons en dan kwam de uitdaging erbij dat het drukke buitenzwembad van ‘De Mirandabad’ gewoon geopend was. De bezoekers van het buitenbad mogen geen last ervaren van de renovatie. Dankzij een goede voorbereiding, planning en samenwerking hebben wij dit kunnen realiseren. Een ander voordeel is dat we alles zelf doen waardoor we geen rekening hoeven te houden met de planning van derden. Alleen het openen en sluiten van de buitengevel hebben we door een extern bedrijf laten doen”.

OOK RENOVEREN IN KORTE TIJD?

Is het bij u ook tijd voor een renovatie? Of twijfelt u over de staat van uw beweegbare bodem? Neem vrijblijvend contact op met onze Accountmanager John Gielesen via j.gielesen@variopool.nl of 06 51 59 48 89. Hij adviseert u graag op locatie.