Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Variopool verstaat onder maatschappelijk verantwoord ondernemen dat de aandacht voor milieu en winst in balans is en wordt afgestemd op de verwachtingen en de doelen van de onderneming zelf. Door de wereldwijde omvang van de projecten waar Variopool aan werkt, zijn onze collega’s veel op reis. We proberen zo veel mogelijk rekening te houden met goede aansluitingen tussen de locaties van onze projecten, zodat er zo weinig mogelijk kilometers worden gemaakt. Maar CO2-uitstoot is helaas onvermijdelijk.

GEGARANDEERDE VEILIGHEID

De producten en installaties van Variopool zijn vrij van risico’s, zowel aan de productiekant als aan de gebruikerskant. We hanteren tijdens de productie maatregelen voor de veiligheid van zowel onze collega’s als voor de omgeving. Ook na de installatietijd en oplevering zijn er geen risico’s aan onze producten aan de gebruikerskant. Wij garanderen absolute veiligheid.

SPONSORING

Variopool is sponsor voor schoonspringsters Uschi Freitag en Inge Jansen. De dames boeken regelmatig succes. Zo hebben zij als duo zilver gewonnen tijdens de FINA Diving Grand Prix in Madrid en Uschi won individueel brons op dit evenement.

Ook sponsoren wij het herenteam Waterpolo uit Langedijk (N-H) van vereniging ‘De Reuring’, wij hebben ze namelijk voorzien van caps voor tijdens de wedstrijden.

Sinds 2015 sponsoren wij de 19-jarige schoonspringster Lianne Steeman uit Den Helder. Zij is door ons voorzien van een complete outfit, zodat zij in een mooi tenue richting haar trainingen en wedstrijden gaat. Ook steunen wij haar financieel, zodat het mogelijk is om haar studie en de topsport te combineren.

MAATSCHAPPELIJKE STAGES

Waar anders dan in de praktijk kun je het meeste leren over de branche waarin je studeert? Variopool heeft regelmatig stagiairs over de vloer die in het bedrijf meewerken of studenten die een onderzoeksopdracht uitvoeren voor hun afstudeerperiode. Wij begeleiden de studenten graag zodat zij een interessante stage kunnen afronden. En wij leren uiteraard weer van de studenten en de kennis die zij met zich meebrengen vanuit hun studie!