Schoonspringster Lianne Steeman

VARIOPOOL IS DE TROTSE SPONSOR VAN LIANNE STEEMAN

Variopool is sponsor van schoonspringtalent Lianne Steeman uit Den Helder! Lianne krijgt financiële steun van Variopool voor onder andere wedstrijdkosten en contributie. Daarnaast heeft ze een compleet pakket ontvangen met alle benodigdheden voor schoonspringen. Van een badpak, handdoek, slippers, sporttas, trainingspakken tot bidons.

Wij vinden het bij Variopool belangrijk om watersporttalenten te stimuleren en hen te helpen om dromen op het gebied van hun sport waar te maken. Wij sponsoren Lianne, zodat zij zorgeloos haar sport kan uitoefenen en zich volledig op het schoonspringen en haar studie kan focussen.

HOBBYInternational Diving Meet, 2015-2

De 17-jarige Lianne uit Den Helder is in 2004 voor de hobby hobby begonnen met schoonspringen. In 2012 deed zij voor het eerst mee met de kwalificatiewedstrijden voor de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen, en met succes. Lianne kwalificeerde zichzelf op de 1 meter plank en pakte een bronzen medaille!

In september 2013 isNK kwalificatie Den Haag-2 het zwembad Heersdiep in Den Helder geopend en is Lianne daar begonnen met schoonspringtrainingen. In het Heersdiep is een nieuwe 3 meter wedstrijdplank geïnstalleerd, waar Lianne volop gebruik van maakt. Naast de reguliere trainingen in Den Helder, traint zij ook met club de Dolfijn in het Sloterparkbad in Amsterdam. Dus Lianne reist van hot naar her om zoveel mogelijk te kunnen trainen. En dat werpt zijn vruchten af! Naast de grote successen op het gebied van schoonspringen, heeft zij ook nog eens tegelijkertijd haar Havo-diploma gehaald.

Variopool probeert door middel van sponsoring voor de komende drie jaar de doelen van Lianne te ondersteunen en ervoor te zorgen dat haar jeugddromen realiteit worden.

LAATSTE ONTWIKKELINGEN EN SUCCESSEN VAN LIANNE

Tijdens het NK Schoonspringen in Eindhoven heeft Lianne mooie resultaten neergezet. Hieronder een stukje zoals Lianne de wedstrijd heeft ervaren:

Mijn eerste sprong was de 1.5 binnenwaarts gehoekt. Deze sprong ging goed, een score van 43,20. Deze sprong gaf mij vertrouwen voor de rest van de wedstrijd. De tweede sprong was de 2.5 salto voorover gehoekt. Deze sprong spring ik nog niet zo lang op wedstrijden. Hij ging uiteindelijk super goed en ik kreeg er 46,80 punten voor. De derde sprong was de 1.5 salto achterover gehoekt. Een sprong waar ik altijd wel wat zenuwachtig voor ben, gelukkig ging die oké en kreeg ik er 35,65 punten voor. Ondertussen begonnen de zenuwen toch steeds meer te komen, nog twee sprongen te gaan. De 1.5 contra salto gehurkt en de 1.5 salto a.o. met 1.5 schroef. De 1.5 contra salto ging goed en ik scoorde er 37,80 punten mee. De laatste sprong, de schroefsprong. Ik had al mijn sprongen tolianne steemant nu toe goed gesprongen, ik wilde deze schroefsprong nu niet verpesten. Met best veel kriebels in mijn buik stond ik op het puntje van de plank. Ik zette de sprong in. Ik landde. De sprong voelde goed. Ik was blij. Toen ik boven water kwam hoorde ik een enorm gejuich. Dat was een heel vet gevoel om iedereen zo te horen juichen voor jou.

De cijfers waren dus goed, ik had er 43,75 punten voor gescoord. Ik had geen idee wat mijn totale punten aantal zou zijn. Ik wist wel dat ik een constante wedstrijd had gesprongen en dat ik daar al heel blij mee was. Toen ik na de laatste sprong naar mijn coach Frank liep, gaf hij mijn zijn telefoon. Daar stond dive-recorder op geopend, een online programma waar je live de score van de wedstrijd kan bijhouden. Ik zag mijn naam staan met mijn score erachter, 207,20. Ik kon het niet geloven, dat betekende dat ik de 92% limiet had gesprongen. Het limiet dat je recht geeft op een plek in het Nederlandse Team. Ik was zo blij. Mijn synchroonpartner die in dezelfde wedstrijd sprong, stond naast me en vloog me om mijn hals.

Ik was gewoon sprakeloos! Ik stond gewoon te stuiteren van blijdschap. Ondertussen stond ik samen met Kirsten en nog twee andere teamgenoten Bo Damen en Nikki van der Kruk in de gang bij de kleedkamers, omdat de heren Al-in 1m ook nog bezig was. Nikki die ook in diezelfde wedstrijd meesprong wilde weten hoeveel punten ze had. Bo, die alleen dames Al-in toren springt, opende dive-recorder voor haar op haar telefoon. Toen zei ze opeens, Lianne je bent 3e!! Dat wist ik nog geen eens, ik had alleen even heel gauw mijn puntentotaal gezien. Ik was helemaal door het dolle heen. Een NL team limiet en een 3e plek op het NK achter Uschi en Inge en voor Daphne Wils!